مرکز تجاری ایران در قطر در اختیار استان بوشهر قرار گرفته شود.

مرکز تجاری ایران در قطر

هفتادو سومین جلسه شورای گفت‌وگو دولت با بخش خصوصی استان بوشهر به ریاست احمد محمدی زاده استاندار بوشهر و ریاست شورای گفتگو با حضور صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه ایران در سالن کوثر استانداری بوشهر برگزار گردید.
در ابتدا خورشید گزدرازی رئیس اتاق بازرگانی بوشهر و دبیر شورای گفتگو استان با اشاره به اینکه ۸۰ درصد صادرات ایران به کشور قطر از استان بوشهر انجام می‌شود گفت مرکز تجاری ایران در قطر در اختیار استان بوشهر قرار گرفته شود.
وی با تأکید بر توجه به حل مشکلات فعالان اقتصادی استان اظهار داشت: مسائل و مشکلات تجار استان پیرامون بازارسازی و بازاریابی بین‌المللی به ویژه در زمینه مراکز تجاری ایران در کشورهای هدف است.

رییس اتاق بوشهر  اضافه کرد: متأسفانه در سالیان گذشته با وجود تلاش‌های بخش خصوصی برای بازارسازی بین‌المللی به علت پاره‌ای از مسائل و ضعف در دیپلماسی اقتصادی کشور، بازارهای ایجاد شده یا قابل دوام نبوده یا به طور کلی آنها از دست رفته است.
گزدرازی نبود یکپارچگی تصمیم‌سازی در بخش دولتی برای حمایت از صادرات، وضع قوانین بازدارنده علیه صادرات شامل ایجاد ممنوعیت صادراتی، وضع مالیات و عوارض بر صادرات و عدم تبیین سیاست خارجی مبتنی بر تعاملات اقتصادی را از جمله عوامل عدم موفقیت در بازاریابی و بازارسازی بین‌المللی دانست.
رئیس اتاق بازرگانی بوشهر بر انجام مأموریت‌های ذاتی معاونت دیپلماسی اقتصاد در راستای ایجاد و تنظیم الگوی تجارت مبتنی بر سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد و افزود: بازارسازی و فراهم آوردن زمینه به‌منظور معرفی و گشایش بازار برای کالاهای ایرانی و بهبود وضع تعرفه ترجیحی برای محصولات ایرانی در بازارهای هدف در دستور کار قرار گرفته شود.
گزدرازی، عدم استقرار رایزن‌های اقتصادی در بازارهای هدف را یکی از مشکلات دانست و بیان کرد: مطمئناً یکی از عوامل موثر در ایجاد بازارهای بین‌المللی، شناخت دقیق از کشورهای هدف و قوانین و مقررات تجاری آنها است که این امر با وجود رایزن‌های اقتصادی ممکن خواهد شد.
وی با اشاره به راه‌اندازی مرکز تجاری ایران در قطر گفت: با توجه به اینکه ۸۰ درصد صادرات ایران به کشور قطر از استان بوشهر انجام می‌شود مرکز تجارت ایران در قطر در اختیار استان بوشهر قرار گرفته شود.
رئیس اتاق بازرگانی بوشهر ایجاد خانه تجار و دفتر حقوقى و نمایشگاه دائمی ایران در قطر را مورد تأکید قرار داد و خاطرنشان کرد: تحقق این مهم نقش ویژه‌ای در توسعه صادرات و دستیابی به بازارهای هدف دارد.
واگذاری مدیریت مرکز تجاری ایران در قطر به استان بوشهر در دستور کار قرار گرفته شود.
 استاندار بوشهر با گرامیداشت یاد و خاطره شهید قاسم سلیمانی و شهدای تروریستی کرمان و با بیان اینکه این استان از توانمندی بالایی در عرصه تولید و صادرات برخوردار است اظهار داشت: صادرات این استان به کشورهای مختلف است و در این راستا واگذاری مدیریت مرکز تجاری ایران در قطر به استان بوشهر در دستور کار قرار گرفته شود.
احمد محمدی‌زاده دراین  نشست   با بیان اینکه مردم استان بوشهر با قطری‌ها دارای رابطه دیرینه و مستمر هستند خاطرنشان کرد: اکنون بیشتر صادرات ایران به قطر از بنادر استان بوشهر انجام و روزانه بیش از ۱۰۰ تن میوه و سبزیجات از بندر دیر به قطر صادر می‌شود.
وی با اشاره به مذاکرات انجام شده با قطری‌ها در توسعه بندر دیر و مذاکره با ترک‌ها برای ایجاد بارانداز و مرکز پشتیبانی و لجستیکی محصولات صادراتی در استان بوشهر از معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه خواستار پیگیری برای عملیاتی شدن این طرح‌ها شد.
استاندار بوشهر با بیان اینکه پژوهشکده میگو کشور در بوشهر قرار دارد گفت: در اعزام هیئت تجاری کشور به کشور اکوادور استان بوشهر آمادگی دارد بخش خصوصی و دولتی استان بوشهر از جمله پژوهشکده میگو در این برنامه قرار گرفته شود.
محمدی‌زاده، استان بوشهر را محور و قطب تولید میگو پرورشی کشور دانست و با اشاره به دریافت کد رجیستری تصریح کرد: استان بوشهر دارای ۲ محصور اصلی و راهبردی در صادرات از جمله میگو و خرما است انتظار می‌رود برای حل مشکلات صادرکنندگان این محصولات به گروه هدف کمک ‌شود تا صادرات این محصولات به کشورهای اورآسیا افزایش یابد.
وی با اشاره به راه‌اندازی خط هوایی بوشهر – امارات متحده عربی افزود: برای برقراری خط پروازی بوشهر – قطر برنامه‌ریزی لازم شده است.
استاندار بوشهر با تأکید بر اجرایی شدن طرح تهاتر خرما با میوه‌های گرمسیری اضافه کرد: صادرات میگو و خرما استان بوشهر به کشورهای چین، هندوستان و بنگلادش در دستور کار قرار بگیرد.
افزایش ۳۴ درصدی ترانزیت کالا از ایران به کشورهای مختلف جهان
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه، گفت: امسال ترانزیت کالا از این به کشورهای مختلف نسبت به سال گذشته ۳۴ درصد افزایش یافته است.
 مهدی صفری امشب در این  نشست  با بیان اینکه این استان در عرصه تولید و صادرات نقش مهم و ویژه‌ای دارد، اظهار داشت استان بوشهر ضمن اینکه در تولید میگو، خرما، گوجه‌فرنگی و محصولات صنعتی جایگاه ویژه و ممتاز دارد در عرصه صادرات به کشورهای مختلف از جمله حاشیه خلیج‌فارس دارای ظرفیت‌های قابل توجهی است.
معاون وزیر امور خارجه با تأکید بر اجرایی شدن تهاتر خرما استان بوشهر با میوه‌های گرمسیری گفت: برای توسعه صادرات محصولات کشاورزی لازم است مرکز و مجتمع بزرگ بسته‌بندی و فرآوری محصولات در استان بوشهر ایجاد شود و این مهم نقش ویژه‌ای در افزایش صادرات و قیمت آن در بازارهای هدف دارد.
وی بازار کشورهای چین، روسیه و اورآسیا برای صادرات محصولات ایران را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: یکی از مهمترین فاکتورها در توسعه صادرات حمل و نقل است که کریدور ریلی چین – ایران در افزایش سرعت انتقال کالاهای صادراتی اهمیت زیادی دارد.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه با بیان اینکه بسیاری از محصولات صادراتی تولید شرکت‌های دانش‌بنیان هستند، گفت: در راستای رفع برخی موانع در عرصه صادرات دریافت کد رجیستری مورد توجه شرکت‌های صادرکننده قرار گرفته شود.
صفری از افزایش ترانزیت کالا در سال جاری نسبت به سال قبل خبر داد و تصریح کرد: امسال ترانزیت کالا از این به کشورهای مختلف نسبت به سال گذشته ۳۴ درصد افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه در ۸ ماه امسال ۱۰ میلیون تن کالا ترانزیت شده است افزود: بر اساس برنامه‌ریزی تا آخر سال این رقم از ۱۴.۵ میلیون تن فراتر می‌رود.
رفع دغدغه فعالان صادرات خرما، میگو و گوجه فرنگی در دستور کار معاون دیپلماسی وزیر امور خارجه
نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه به همراه یک تیم کاری و عملیاتی وارد استان بوشهر شده است گفت: این سفر نقش مهمی در رونق اقتصادی و رفع دغدغه فعالان صادرات خرما، میگو و گوجه فرنگی دارد.
ابراهیم رضایی در این نشست  با تأکید بر فراهم شدن زیرساخت‌های لازم برای حل مشکلات فعالان اقتصادی و صادرکنندگان محصولات تصریح کرد: دولت و مجلس شورای اسلامی برای حل مشکلات تولیدکنندگان و صادرکنندگان توجه ویژه‌ای دارند.
وی نقش خطوط حمل و نقل از جمله ریلی، زمینی، هوایی و دریایی در توسعه صادرات را مهم دانست و بیان کرد: برای حل مشکلات صادرکنندگان اقدام مهمی تدوین و عملیاتی شده است.
در ادامه شورا وارد دستور کار شد
دستور جلسه مشکلات صادرکنندگان میگو در بازارهای هدف ناشی از عدم ریجستری (ثبت منبع) در آن بازارها
ندیر پورجم قائم مقام دبیر  شورای گفتگو اظهار داشت استان بوشهر قطب تولید میگوی پرورشی کشور می باشد به طوریکه در سال ۱۴۰۱ بیش از ۳۸ هزار تن برداشت داشته است و همچنین رتبه اول را در میزان تولید میگو به خود اختصاص داده است.
وی افزود  به تبع آن در ایجاد و توسعه کارخانجات عمل آوری، فرآوری و بسته بندی ماهی و میگو نیز یکی از استان های پیشرو می باشد و خوشبختانه اکثر واحدهای مذکور با تلاش های بخش خصوصی و دامپزشکی استان موفق به اخذ کد بهداشتی اروپا شده اند ولی فقط شرکت هایی که دارای کد بهداشتی کشور روسیه می باشند می توانند محصول خود را به آن کشور صادر نمایند یعنی بخش زیادی از میگوی استان بوشهر به علت عدم دریافت کد ریجستری و گواهینامه بهداشتی از صادرات به اروپا جا مانده اند و این در حالی است که سایت‌ها و استخرهای پرورش میگوی استان رشد محسوسی داشته و به زودی شاهد افزایش تولید این محصول خواهیم بود.
پورجم اضافه کرد  اما از آن جهت که ظرفیت واحدهای عمل آوری و بسته بندی دارای کد روسیه کامل می باشد و صادرات بیش از ظرفیت ریجستر شده امکان پذیر نیست، در آینده نزدیک با چالش جدی در صادرات میگوی استان رو به رو خواهیم شد.لذا دبیرخانه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان بوشهر بررسی این موضوع را به پیشنهاد اداره کل دامپزشکی استان در دستور کار خود قرار داده است.
قائم مقام شورای گفتگو مهمترین ایرادات و مشکلات را عدم وجود یک زنجیره ارزش بین تولید کننده، عمل آورنده و صادرکننده، نا آگاهی در مورد قوانین و مقررات کشور هدف ،اطاله بازرسی بار منجمد در مرزهای بین المللی که به فساد محصول و از بین رفتن اعتماد مشتری می انجامد،   فقدان سیستم HACCP در مزارع پرورش میگو
و عدم وجود تعرفه ترجیحی در زمینه صادرات آبزیان برشمرد
پورجم در مورد پیشنهادات احصاء شده در نشست کارشناسی این شورا گفت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی با همکاری انجمن صنعت آبزیان استان نسبت به راه اندازی یک زنجیره ارزش بین تولید کننده، عمل آورنده و صادرکننده اقدام نماید همچنین اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بندر بوشهر لیست واحدهای فرآوری آبزیان متقاضی ریجستری اتحادیه اوراسیا و چین را طی یک نامه پوششی به جناب آقای صفری معاونت محترم دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه کشور جهت پیگیری تقدیم نماید.
  بعد از بحث و بررسی مقرر شد مکاتبات لازم پیرامون این امر صورت گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید